Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱

Hundefoder til sensitive hunde

Vi hører rigtig ofte fra kunder at deres hunde lider af foderallergi. Men hvad er foderallergi? Og hvilke typer hundefoder kan du give en hund med allergi?

Hundefoder uden korn og lagermider

Når man snakker om lagermideallergi eller foderallergi oplever vi i langt de fleste tilfælde at de allergiske reaktioner kan mindskes eller helt undgås ved at fodre med et foder der er fri for kornprodukter (ris, majs, hvede, havre osv.). Det lyder meget enkelt og det er det også. Når man blander korn i hundefoderet er der også risiko for at der opstår lagermider i foderet. Ekskrementerne fra lagermiderne kan bl.a. give udslæt og kløe hos hunde. Hos nogle hunde er der en medfødt intolerance og hos andre udvikler det sig senere i livet. Da lagermiderne kun lever i mel fra korn er det en ganske simpel løsning at vælge et kornfrit hundefoder.

Kort om kornfrit hundefoder og lagermider
- Nogle hunde har lagermideallergi

- Ekskrementerne fra lagermider kan give allergiske reaktioner hos nogle hunde

- Lagermider lever af mel fra korn.

- Hundefoder uden korn indeholder ikke lagermider

 

Hundefodermærker uden korn (og uden lagermider)

Disse 4 mærker er vores mest populære mærker af tørfoder uden korn:

1) Orijen hundefoder

2) Acana Regional hundefoder

3) Essential Foods hundefoder uden korn

4) Naturea grainfree hundefoder

Se vores mest populære tørfoder uden korn

 

  

Overfølsomhed over for specifikke proteinkilder

En lidt mere sjælden form for foderallergi er hunde der har udviklet en intolerance over for specifikke proteinkilder. Her oplever vi oftest at det drejer sig om kylling og oksekød og i enkelte tilfælde også hvor der på ingredienslisten er angivet "fjerkræ" eller "animalske biprodukter". Den bedste måde at finde ud af om det er en specifik proteinkilde er at skifte til et foder der kun er baseret på 1 proteinkilde. F.eks. fisk eller hestekød eller kænguru eller en anden proteinkilde som ikke er at finde i alt hundefoder og som ikke traditionelt er mistænkt for at kunne give allergi.

 

Disse 2 varianter har vi gode erfaringer med til hunde med proteinkilde-specifik sensitivitet:

1) Orijen 6 Friske fisk (Kun FISK som eneste animalske proteinkilde)

2) Acana Pork & Butternut Squash (Kun SVINEKØD som eneste animalske proteinkilde)

 

Lær at læse varedeklarationen!

Når du har en hund med allergi er det vigtigt at du læser varedeklarationen på dit hundefoder, så du ved hvad du fodrer din hund. Hvis du vil undgå korn, så lad være med at vælge et foder med majs, hvede, havre eller det uspecificerede "vegetabilske biprodukter" som kan være hvad som helt vegetabilsk. Vil du sikre at der er et højt kødindhold, så sikre dig at det er kød der står som de førstnævnte ingredienser i indholdsfortegnelsen. Pas på med "animalske biprodukter" da det kan være hvad som helst, ligesom "fjerkræ" dækker over alt der har kunne flyve. Nogle store fodermærker vælger at bruge hydrolyseret protein, hvilket vil sige at man. f.eks. tager hønsefjer og trækker protein ud af dem og derefter omdanner det til hundefoder. (Kilde: Forbes Magazine). Du kan være sikker på at hvis der er brugt gode reelle råvarer, så vil producenten også udspecificere hvad det er for nogle.

 

Godbidder til særligt sensitive hunde

Som udgangspunkt gælder der samme "regler" mht. godbidder. Er du ved at finde frem til hvad din hund er overfølsom overfor, så sørg for ikke at give den godbidder eller andet ved siden af foderet, indtil du ved hvad din hund reagerer på. Når symptomerne er gået væk, kan du begynde at eksperimentere. Nogle hunde reagerer kraftigt ved det mindste korn, mens andre godt kan tåle en smule så længe hovedmåltidet er kornfrit. Prøv også at undgå farvestoffer, emulgatorer samt svær nedbrydeligt bindemiddel i godbidderne. De bidrager ikke til noget godt.

 

Her er vores bedste godbidder til hunde med sensitiv hud og fordøjelsessystem:

- Orijen Frysetørrede godbidder

Rigtighundemad tørrede guffer

 

Skal du have hjælp til at finde det rigtige foder til din følsomme hund?

Du er altid velkommen til at ringe til os på +45 71 71 65 71 eller komme forbi lageret i Herlev, så hjælper vi dig frem til det rigtige foder til netop din hund.