Antitræk sele til hunde - Sådan får du din hund til at gå pænt!

Når din hund trækker på gåturen bliver det hurtigt til en dårlig og selvforstærkende oplevelse både for dig og din hund. Se hvad du kan gøre og hvorfor det er vigtigt at få afhjulpet den problematiske adfærd.

Hunde der trækker kan få alvorlige skader

En hund der går med halsbånd og som trækker kan risikere store skader på spiserør, nakkehvirvlerne og helt ned i ryggen. Er du en af dem der lige giver et ryk i linen for at få den til at gå pænt, ja så bliver skaden endnu større. Det er svært at se skaderne på din hund. Den kan ikke fortælle at det gør ondt.

De færreste forestiller sig at der er sammenhæng mellem hunden der trækker og hunde med nedsat appetit. Men det kan der sagtens være, for en hund der trækker i halsbåndet kan få store skader på spiserøret som bliver mast. Det kan give ubehag når hunden skal spise og nedsætter naturligvis dens appetit.

Hunden kan også få spændinger i musklerne eller ondt i ryggen af at trække. Det kan den heller ikke fortælle. I stedet bliver den måske lidt arrig eller direkte aggressiv.

Det bedste er naturligvis at forebygge og undgå skaderne, men er de sket, så anbefaler vi at tage kontakt til en god hundemassør, som kan løsne op for spændingerne og få hunden på ret spor igen. Massage kan desuden også medvirke til at give en roligere hund.

Også hundelufteren kan få skader

Det er ikke kun hunden der lider når den trækker. Der er også stor risiko for at du, som hundelufter, kan pådrage dig skade. Når du konstant skal holde i mod din stærke hund, kommer du også til at spænde i kroppen. Det kan give små vrid i dine knæ, ømme albuer og generelt ubehag. Desuden er der stor risiko for faldskader, især om vinteren når der er glat.

Alt i alt er en gåtur med en trækkende hund bare ret så ubehageligt og i værste fald mister du helt lysten til at lufte din hund. Og så bliver problemet kun større.

Hjælpemidler der kan gøre at hunden ikke trækker

Der findes et hav af seler og grimer der kan få din hund til at gå pænt. Nogle af dem virker og nogle virker ikke. Nogle virker ved at påføre smerte på hunden når den trækker. Dem kan vi naturligvis ikke anbefale.

  • Grime til hunde
    En grime er en tynd sele som vikles om hundens snude. Den er faktisk den meste effektive til at få hunden til at gå pænt. Faktisk kan du holde selv en meget stor og stærk hund med en enkelt finger, når den har grime på. Grimen kræver lidt tilvænning for hunden, så husk masser af godbidder. Der er mange der synes at grimer ser lidt voldsomme ud og giver hunden et lidt arrigt udtryk. Det er rigtigt ærgerligt, for grimen er som regel den bedste løsning. 
  • Antitræk sele
    En antitræk hundesele fungerer på samme måde som grimen, nemlig ved at trække hunden til side, når den forsøger at trække fremad. Til forskel fra grimen, så placeres selen på brystet og ligner mere en almindelig sele. Den er også rigtig effektiv og et forsøg værd. Prøv f.eks. denne antitræk sele til din hund

Hjælpemidler som vi IKKE anbefaler

  • Kvælerhalsbånd
    Nogle hundeklubber og træningspladser sværger til kvælerhalsbånd. Det er ofte de "gammeldags" træningsmetoder de arbejder efter og de er efter min mening ude af trit med de moderne positive træningsmetoder som dels er sjovere og dels dokumenteret bedre for både hund og ejer. Hvis du ved at trækken i halsbånd kan gøre skade på hunden, hvad får dig så til at anvende et kvælerhalsbånd?
  • Pighalsbånd
    Hvad godt skal det gøre at bore skarpe pigge ind i hundens hals? Hunden mærker smerte. Det gør ondt og den vil væk. Ergo trækker den blot endnu kraftigere for at komme videre. Nej., Det hjælper ikke
  • Seler der strammer omkring armhulerne
    Igen kan vi ikke anbefale en træningsmetode der gør ondt på hunden. Turen skal gøres spændende og behagelig for begge parter. Hvad hjælper det at det skal gøre ondt på hunden?
  • Almindelig hundesele
    En almindelig hundesele får ikke din hund til at holde op med at trække. Tværtimod kan din hund med en almindelig sele pludselig trække med al dens styrke.

Træn hunden så den ikke trækker

Uanset hvilke hjælpemidler du anvender, så står de ikke alene, men skal gerne suppleres med målrettet træning. Det kan være givet rigtigt godt ud med en enetime eller to sammen med en hundetræner eller hundeadfærdsterapeut.

Relevante produkter