Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱

Vælg det bedste foder til din labrador

Uanset om din labrador skal bruges som jagthund eller familiehund er det vigtigt at vælge det helt rigtige foder til din hund. Labradoren har ry for altid at være sulten og kunne spise uendeligt. Det er delvist rigtigt og derfor skal du også tænke meget over hvad du giver den at spise. En overvægtig labrador har det ikke godt og kan få en masse livsstilsygdomme som unødigt kan forkorte den liv.

 

Foder til labradorhvalp

Hvalpen må ikke vokse for hurtigt

Selvom din lille labradorhvalp vokser med ca. et kilo om ugen, så må den ikke vokse for hurtigt. En labradorhvalp skal fodres med foder til store racer, også kaldet "Large Breed". Large Breed hundefoder sikrer at din labradorhvalp ikke vokser for hurtigt og dermed får problemer med knoglestruktur, hofter og albuer.

 

Vælg et foder med lavt sukkerindhold

Meget hundefoder består af majs og hvede. Stivelse som omdannes til sukker og derved giver din hund store udsvingninger i blodsukkerniveauet. Store udsving i blodsukkerniveauet kommer til udtryk både mentalt og fysisk. Mange betragter en labrador som en rolig familiehund og bliver, som førstegangs-labradorejere overrasket over hvor meget krudt der kan være i måsen på sådan en labradorhvalp. Et foder med lavt indhold af kulhydrater og højt kødindhold giver et mere stabilt blodsukkerniveau og dermed også et mere stabilt mentalt temperament. Du kan læse mere om BOF-princippet hos Essential Foods.

 

De 3 bedste fodervalg til din labradorhvalp

Her er 3 forslag til foder til din labradorhvalp (Tilfældig rækkefølge)

1 - Essential the Beginning Large Breed

2 - Orijen Puppy Large Breed

3 - Acana Puppy Large Breed

 

Vælg foder til voksen labrador retriever

Når din labrador når en alder på 12-13 måneder og er ved at være udvokset, skal du skifte til et voksenfoder. Her anbefaler vi også at vælge et foder uden kornprodukter, soya og tilsætningsstoffer. Til en voksen labrador har vi mange muligheder på hylderne. En god idé er at variere mellem forskellige smagsvarianter i samme foderserie. F.eks. Acana Regionals, hvor der er fire forskellige varianter eller Orijen Adult, Orijen 6 Friske Fisk og Orijen Regional Red. Leder du efter et billigt foder til labrador retriever, så kan vi anbefale Essential Superior Living eller Naturea Naturals.

 

Undgå at din labrador bliver for tyk!

En labrador skal være velproportioneret. Ikke for tyk og ikke for tynd. Som tommelfingerregel skal du kunne mærke dens ribben, men ikke kunne se dem. Bliver din labrador for tyk, kan den få problemer med hofter og albueled, ligesom den kan udvikle diabetes. Det ses desværre alt for ofte. Det er derfor vigtigt at du nøje afmåler din hunds måltider og holder øje med vægten. Er din hund allerede for tyk anbefaler vi at du en periode fodrer med light hundefoder som f.eks. Acana Light & Fit eller Essential Contour. En steriliseret labradortæve har ofte tendens til at tage på i vægt og her kan du med fordel anvende et light hundefoder.

 

Foder til labrador jagthund eller brugshund

Har du en labrador der skal præstere fysisk i en periode f.eks. i forbindelse med jagt eller brugshundearbejde er det om noget vigtigt at vælge et foder der frigiver energien jævnt og sikrer et stabilt blodsukkerniveau. Det giver den bedste  og mest fokuseret arbejdsmakker. Vælg derfor et foder med lavt indhold af de hurtige omsættelige kulhydrater såsom majs og hvede. Af foder til jagthunde der har et ekstra energibehov anbefaler vi følgende varianter:

 

- Acana Sport & Agility

- Essential Stamina

- Sportsmans Pride Professional

 

Foder til gammel labrador retriever

Den ældre hund er mindre aktiv og har dermed et lavere energibehov. Vi anbefaler at du vælger et seniorfoder til hunde der er over 8 år gammel.  Fodervalg til en gammel labrador kan være:

- Orijen Senior

- Acana Senior

- Essential Older

- Sportsmans Pride Senior & Light

- Now Fresh Senior & Light

 

Prøveposer med foder til labrador

På langt de fleste varianter nævnt her på siden kan du bestille en mindre prøvepose.