Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
Poteproblemer og beskyttelse

Poteproblemer og beskyttelse

Salt og is på vejene om vinteren og den varme asfalt om sommeren er hårdt for de firbenede og deres poter. Både hunde og katte er udsatte da de fleste af dem ikke går med sko, derfor kan en potevoks gøre underværker. Den beskytter og plejer trædepuderne og fedter ikke på møbler og gulvtæpperne derhjemme. Hvis ikke man passer på poterne kan der opstå flere problemer hos både hunde og katte.

Poteproblemer

Når temperaturen stiger om sommeren bliver asfalten på vejene varmet så meget op, at det kan resultere i forbrændinger af trædepuderne. Mange dyr er gode til ikke at vise smerte, hvilket kan betyde at forbrændinger først opdages når de er blevet så store så dyret ikke kan gå rigtigt. Det er derfor vigtigt at holde øje med dyrets poter. Forbrændinger kan give brandvabler, som til sidst kan springe og give åbne sår så der kan opstå infektioner og betændelse. Hvis dette sker følger en stor smerte da både hunde og katte har mange følenerver i poterne. En god tommelfingerregel er at hvis det er for varmt til at man har sin håndryg på asfalten i 5 sekunder, er det for varmt for dyrene til at gå på den. Hvis dette er tilfældet så prøv så vidt muligt at undgå asfalten og hold jer i stedet på græs.

Om vinteren når det er under frysepunktet ses forfrysninger ofte, som er en beskadigelse af væv der kan give vabler, sår, hævelse og smerte. Problemet opstår fordi kroppen nedsætter blodgennemstrømningen til kroppens yderste dele som poter, hale og snude når det er koldt, derfor kommer der mindre blod ud til vævet i nævnte områder, som ellers er med til at give varme og ilt. Selvom at temperaturen i Danmark ikke kommer meget langt ned under frysepunktet, kan vinden stadig godt hjælpe til den nedsatte blodgennemstrømning, da vinden kan gøre så temperaturen føles lavere.

Et andet stort problem om vinteren er salt i poterne. Salten fra vejen kan ætse og udtørre poterne, så sår og sprækker kan opstå. Det er derfor vigtigt at skylle poterne i køligt vand efter gåturen, hvis man har gået hvor der kan være saltet.

Et poteproblem som ses uanset årstid er bakterie- og svampeinfektioner, der opstår når poterne er våde og fugtige. Poterne kan både blive våde af en tur på stranden om sommeren, en gåtur i regnvejr eller hvis hunden slikker meget i poterne grundet eksempelvis vejsalt om vinteren eller allergi. For at undgå disse infektioner er det vigtigt at holde poterne rene og tørre så godt som muligt.

Potebeskyttelse

Alle ovenstående poteproblemer kan sagtens forebygges med den rigtige pleje og beskyttelse. Et godt sted at starte er ved at bruge en ordentlig potevoks. En potevoks sørger for at trædepuderne ikke tørrer ud og derved ikke sprækker, samtidig med at lægge en beskyttende hinde og beskytte mod salt, kulde og varme. Hvis du vælger potevoksen fra Musher’s Secret får du en 100 % naturlig voks som er allergivenlig da den er lavet på gul og hvid bivoks, carnauba voks og candelilla voks, samt vegetabilsk olie med E vitamin. Voksen indeholder selvfølgelig ingen kunstige tilsætningsstoffer og GMO’er. Voksen påføres 5-10 minutter inden gåturen eller kan også bruges i løbet af dagen indenfor af både hunde og katte. Husk også at trimme hårene på poterne og især mellem trædepuderne, så der ikke sætter sig skidt og møg fast i poterne og så der kan komme luft til poterne. 

Forrige artikel Hvad skal hunden hedde?
Næste artikel Indkøbslisten til den nye hvalp/hund