Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
4 gode grunde til at vælge hundemad uden korn

4 gode grunde til at vælge hundemad uden korn

Kornfrit hundefoder er blevet den nye standard inden for hundemad og de fleste mærker er enten helt kornfrie eller også har de en kornfri serie i sortimentet. Men vær opmærksom på at "kornfrit" ikke er et kvalitetsstempel i sig selv. Her giver jeg dig 4 gode grunde til at du alligevel skal vælge kornfrit hundemad.

4 gode grunde til at du skal vælge hundemad uden korn

Har du lagt mærke til at der de sidste par år er dukket et hav af nye hundefodermærker frem som alle slår på at de er uden korn? Selv de store mærker er begyndt at enten ændre formlen til kornfri eller lancere en sideløbende kornfri linje. Det er som om at ”Kornfri” er blevet et kvalitetsstempel i sig selv.

Lad mig slå det fast en gang for alle:

Kornfrit hundefoder er ikke en kvalitet i sig selv. Det er et stykke i den rigtige retning, men ikke nødvendigvis godt. For hvad nu hvis alle de øvrige ingredienser er noget bras? For at vurdere om et hundefoder er godt, er der mange andre ting du bør vurdere. Mere om det emne kommer i et senere blog indlæg.

Der er en række åbenlyse fordele ved at vælge hundefoder uden korn. Hunden er et rovdyr skabt som kødæder. Dens tænder og tarmsystem er skabt til at fordøje kød, hvorimod korn og plantemateriale er sværere for hunde at fordøje. Her får du mine 4 bedste bud på hvorfor du skal vælge et hundefoder uden korn.

1) Allergi – Foder uden korn mindsker risikoen for allergi

Igen og igen har jeg set hunde med allergiske symptomer såsom stærk kløe, hotspots, sår mellem poterne, røde ører og en elendig pels. Når de skifter fra et kornholdigt foder til et kornfrit foder er symptimerne ofte væk efter ganske få uger.

Det er ikke kornet at hundene reagerer på, men de lagermider der ofte gemmer sig i hundefoder med korn. Ekskrementerne fra lagermiderne kan give allergiske reaktioner hos hundene. Ved at undlade korn i hundefoderet sikrer du derfor at det er fri for lagermider og deres allergifremkaldende ekskrementer.

Desuden vil du opleve at der også er tænkt nøje over de øvrige ingredienser i kornfrit hundefoder som oftest også vil være uden det allergifremkaldende konserveringsmiddel BHT.

2) Kornfrit foder kan give et mere stabilt blodsukkerniveau og temperament

Kornprodukter omsættes hurtigt til sukker og resulterer i store udsving i hundens blodsukkerniveau. Du kender formentlig selv det at have spist en stor portion hvide ris eller pasta, føle masser af energi, hvorefter du hurtigt går kold igen. Det samme sker for din hund.

Ved at undgå korn (forudsat at du ikke erstatter det med hvide ris eller kartofler) sikrer du din hund et stabilt blodsukkerniveau.

Mange af de især helt billige kornholdige foderprodukter angiver blot ”korn” som ingrediens uden at nævne om det er majs, hvede eller havre. Havre har en bedre glykemisk værdi end f.eks. hvede. Det betyder at havre omdannes langsommere til sukker end hvede gør og giver dermed et mere stabilt blodsukkerniveau.

Når du går efter et kornfrit hundefoder, så vælg i stedet et foder med søde kartofler, eller endnu bedre linser og ærter som har et endnu lavere glykemisk indeks.

3) Kornfrit hundefoder gør det lettere at holde en sund vægt

Hunde har let ved at fordøje fedt og proteiner. Men lige som os mennesker så vil hunden også fordøje de nemme kulhydrater før den forbrænder fedt. Det betyder at et hundefoder med mange let omsættelige kulhydrater vil give din hund tendens til at ophobe større fedtdepoter. Med andre ord: Din hund bliver tyk af at spise hundefoder som er baseret på majs og hvede. Fodrer du med et godt kornfrit hundefoder, vil du have lettere ved at vedligeholde en sund vægt blot ved at justere på den daglige fodermængde.

4) Kornfrit hundefoder giver mindre af alt det ulækre…

Et kornfrit hundefoder giver oftere mindre afføring. Det skyldes at når du fodrer kornfrit og med højt kødindhold, så skal hunden have mindre portioner samtidig med at det den spiser bliver optaget og anvendt. Mindre ind – Endnu mindre ud.

Skifter du til et kornfrit hundefoder kan du også komme til at opleve at din hund vil lugte mindre ud af munden. Den klassiske ”hundeånde” vil ofte forsvinde.

Del dine erfaringer om kornfrit hundefoder

Har du selv gjort dig erfaringer med kornfrit hundefoder, så del dem gerne i kommentarfeltet herunder.
Forrige artikel Lær din gamle hund nye tricks og forlæng dens liv
Næste artikel En punkteret fodbold ødelægger din hunds tænder