Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
De 10 mest populære hunderacer i DK

De 10 mest populære hunderacer i DK

Danskerne elsker hunde og det forstår vi godt. Hunde som kæledyr øger ejernes livskvalitet ved at sprede glæde, kærlighed og få dig ud og motionere. Hvad mere kan man forlange og ønske af sin bedste ven? I Danmark ses i et hav af forskellige hunderacer, men nogle ses mere end andre. Vi har samlet en liste over de 10 mest populære hunderacer.

1. Labrador Retriever

Det kommer ikke som en overraskelse at labradoren er danskernes yndlingsrace. Med dens tålmodige, venlige og samarbejdsvillige væsen er den et sikkert valg når der skal vælges hund. Den er yderst god som både familiehund og jagthund, let at træne og holder god kontakt, imødekommende overfor fremmede mennesker og hunde og er enormt social. Derudover er den korte pels let at holde, med børstninger et par gange om ugen. Labradoren har brug for en god mængde træning, både fysisk motion og mental stimulering, men lægger man tiden i træningen får man med garanti en rigtig trofast makker.

2. Schæferhund, stockhåret

Som nummer to på listen ses Schæferen og den ligger ikke i toppen uden grund. Racen er en perfekt allroundhund med dens store alsidighed. Den elsker at arbejde, er venlig, aktiv, nysgerrig, kontaktsøgende og vagtsom. Schæferen er en stor hund og har derfor behov for en del motion og metal stimulering, men den er nem at træne og villig til at lære. Den er god til at holde en tæt kontakt til sin ejer og fungerer derfor exceptionelt godt til træningsformer som agility. Pelsen skal børstes nogle gange om ugen.

3. Golden Retriever

På en flot tredjeplads finder vi den klassiske, trofaste og velkendte Golden Retriever. Denne race er kendt for sit enormt venlige og rolige sind, hvilket gør den til en fantastisk familiehund der elsker vand. Derudover er racen også en stærk og god jagthund. En Golden er let at træne, god til at holde kontakt, god til børn og andre hunde og mennesker. Ligesom labradoren kræver den dog en god mængde motion og mental træning og pelsen skal gerne børstes nogle gange om ugen. Har man tiden til træningen og ønsker man en stor hund som er meget social, er en Golden et sikkert valg.

4. Bichon Havanais

Første lille hund på listen er en Bichon Havanais, som er en lille livlig selskabshund. Den fungerer godt som familiehund, da den er imødekommende og god til børn. Den er kvik og opmærksom og kan derfor være en smule larmende. Racen er altid klar på en leg med sine mennesker, er enormt social og kræver derfor en familie som har tid og overskud til at give den en masse opmærksomhed. En Bichon knytter sig meget til sin familie og vil gerne være i nærheden af mennesker. Den er let at træne og holder en fin kontakt. Pelsen er af den længere slags og kræver derfor at man er flittig med børsten. 

5. Coton de Tulear

Bomuldshunden som den i daglig tale bliver kaldt, er en lille hund med et udadvendt og venligt sind. Racen er en god familiehund da den knytter sig meget til sine mennesker og fungerer godt i lejlighed, da den er god til at tilpasse sig. Den behøver dog trods sin lille størrelse en god mængde motion og mental træning, hvilket gør den sjov og god til børn da de kan lege med den og lærer den en masse tricks. Den er venlig overfor andre hunde, har et godt gå-på mod og en god selvstændighed. Pelsen er som navnet antyder bomuldsagtig og blød, lang og skal derfor gerne børstes dagligt fra hvalpetiden.

6. Staffordshire Bull Terrier

På sjettepladsen finder vi den lille modige og rigtig seje hund. En Staffordshire Bull Terrier er en skøn familiehund. Loyal, hårdfør og hengiven overfor børn og venlig overfor fremmede. Racen er enormt kærlig og kontaktsøgende og vil oftest hellere have menneskelig kontakt end kontakt med andre hunde. Dog kan racen sagtens socialiseres til at kunne med andre hunde. En Staffordshire er let at træne, kvik og elsker at være aktiv. Pelsen har ingen underuld hvilket gør den kuldskær, så en jakke om vinteren er en god ide. Derudover kræver pelsen minimal pleje, en ugentlig aftørring eller hurtig børstning er passende.  

7. Cavalier King Charles Spaniel

Denne race er en fin lille, livlig og venlig hund. En Cavalier King Charles Spaniel er god til fremmede mennesker og hunde med sit imødekommende væsen. Den er fremragende som familiehund, knytter sig til hele familie og er altid klar på at lege med børn. Den er aktiv, har en god næse og elsker at få stillet sjove opgaver. En mindre hund der elsker at være aktiv ude, men samtidig er rolig når den er hjemme. Elsker en god kontakt til sin familie og generelt let at træne, den kan dog være en smule gøende. Pelsen skal børstet grundigt med jævne mellemrum.

8. Ruhåret Hønsehund

Næste levende billede på listen er en Ruhåret Hønsehund, en stor, robust og selvsikker hund. Hønsehunden er en fantastisk jagthund, men fungerer også fint som familiehund i en aktiv familie der forstår hundens meget store behov for både motion og mental stimulering. Racen er mentalt stærk, enormt trofast og let at træne, hvis man er rolig og ved hvad man laver. Hunden er rolig overfor fremmede mennesker og hunde, en hund der sjældent ”laver ballade” grundet sit rolig, selvsikre og stabile sind. Pelsen er kort og ru og børstes et par gange og ugen og trimmes et par gange om året. 

9. Engelsk Cocker Spaniel

Som nummer 9 på listen ses den engelske Cocker Spaniel. En rigtig glad, aktiv og sød hund der fungerer godt som familiehund. Trods sit pæne og søde ydre skal man dog huske at der bag facaden findes en selvstændig og opmærksom jagthund. Racen har et stort behov for motion og mental træning, gerne i form af forskellige typer træning hvor den kan bruge sin fantastiske næse. En Cocker Spaniel er meget vågen, især hvis der er fugle og vildt i nærheden, så lydighedstræningen skal gerne starte så tidligt som muligt. Pelsen skal holdes godt og jævnligt både med børstning, trimning og klipning.

10. Fransk Bulldog

Sidst men ikke mindst – den lille, robuste og venlige franske bulldog. En populær sød og kærlig hund som knytter sig godt til sin familie, dog mest til en person i familien. Imødekommende og tolerant overfor mennesker, kan dog være en smule tilbageholdene og/eller udfordrende i sit møde med fremmede hunde. Grundet den korte snude som i nogle tilfælde kan resultere i vejrtrækningsproblemer, er behovet for motion behersket. Racen har godt at meget mental træning og tidlig socialisering, da den kan være noget selvsikker. Pelsen er kort og let at holde med en ugentlig børstning. 

Forrige artikel Renlighedstræning af hundehvalp
Næste artikel Tandbørstning og tyggeben til hund og kat