Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
Hundefoder til Shar Pei

Hundefoder til Shar Pei

Shar Pei’en har eksisteret i århundreder i provinserne ved Det Sydkinesiske hav. Dens blå tunge tyder på slægtskab med Chow Chow. Den var oprindelige gård-, vagt- og jagthund, men blev senere udviklet til kamphund og var i brug som dette langt ind i 1800-tallet. Da det blev forbudt at holde hunde på det kinesiske fastland, fortsatte opdrættet i Hongkong, men da man i 1973 fik øjnene op for racen i USA var der kun 12-15 hunde tilbage. Disse 12-15 hunde danner basis for nutidens sympatiske familiehund.

Shar Pei hunde er en kompakt type hund, tætbygget og kvadratisk, af middelstørrelse. Rynkerne over skalle og mankeparti, de små ører og det ”flodheste-agtige” næseparti giver en Shar Pei et unikt udseende. Dens hoved er stort i forhold til kroppen og rynkerne i panden og på kinderne fortsætter nedefter og danner løst halsskind. Der findes mange farver og pels typer. Fra horse coat (heste pels) til brush coat (mest almindelig. Ca. 1,5- 2,5 cm) og Bear coat (som en bjørn) denne er dog en fejlpels som ikke vil kunne udstilles.

MENTALITET
Shar Pei hunden er en fin familie hund den er god til børn, men kan virke reserveret over for fremmede og kan være meget på vagt overfor disse. Shar Pei er rolig, selvstændig, loyal og hengiven over for hele familien, men den kan være lidt iagttagende og reserveret i forhold til fremmede. Den er opmærksom, vagtsom og forsvarsberedt. Den er omgængelig i forhold til mennesker, men kan være mindre tolerant over for andre hunde og den viger ikke tilbage for et slagsmål, hvis den føler sig udfordret. Den kræver meget træning og tidlig socialisering grundet dens selvstændighed og stædighed. 

Hos Porcani mener vi at Shar Pei’en har krav på ordentligt hundefoder! Et ordentligt foder er med til at sikre at din Shar Pei holdes sund og rask i mange år. Den fysiske form afhænger af foderet og selvfølgelig de rigtige mængder motion og derfor anbefaler vi at man fodrer med hundefoder af god kvalitet og efter hundens behov.

Hos Porcani.dk anbefaler vi følgende fodertyper hvor du f.eks. kan vælge mellem:
Forrige artikel Hundefoder til Rottweiler
Næste artikel Hundefoder til Cairn Terrier