Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
Hundefoder til Schæferhunde

Hundefoder til Schæferhunde

Uanset om du skal bruge din Schæfer som brugshund eller familiehund, er det vigtigt at vælge det rigtige hundefoder. Hvalpen skal bruge et foder der tager hensyn til led- og knogleudvikling og den voksne Schæfer skal bruge et foder der tager hensyn til bl.a. aktivitetsniveau og præstationskrav. En Schæfer der ikke fodres korrekt kan risikere livsstilssygdomme, hofte og led problemer.

Det bedste foder til Schæferhvalp

En Schæferhvalp må ikke vokse for hurtigt

For at minimere risikoen for skader på knogler, hofter og led er det vigtigt at din hvalp vokser i et kontrolleret og passende tempo. Vi anbefaler derfor at du fodrer din schæferhvalp med et hvalpefoder til store racer. I fagsprog kaldes det "Large Breed" og du skal derfor kigge efter mærker der laver foder til "Puppy Large Breed". Det er vigtigt at du følger doseringsvejledningen og ikke overdoserer foderet. Rådfør dig altid med din foderbutik for hjælp til korrekt dosering og hold øje med hvordan din hund udvikler sig, så den hverken er for tynd eller for tyk.

Vælg et foder med lavt sukkerindhold og gode råvarer

Det meste hundefoder fra de store mærker består hovedsageligt af majs, hvede, ris eller hvide kartofler. Alt sammen kulhydrater der hurtigt omdannes til sukker og ikke bidrager med meget andet end at være fyld og hurtig energi. Da Schæferen kan være en meget livlig hund giver det god mening at fodre med et foder der giver et mere stabilt blodsukkerniveau. Et mere stabilt blodsukkerniveau opnås ved at fodre med hundefoder uden korn, ris og hvide kartofler og med et højt indhold af kødprodukter og grøntsager. Et mere stabilt blodsukkerniveau vil give et mere stabilt temperament hos hvalpen.

Giv hvalpefoder til schæferhvalpen er 13-14 måneder

Som regel er en Schæfer udvokset når den er omkring 13-14 måneder gammel. Følg doseringsvejledningen på posen, hvor der fremgår hvornår du bør skifte til et voksenfoder. Husk altid at lave en glidende overgang til det nye foder, så hundens mave kan vænne sig til skiftet. 

De 3 bedste fodervalg til din Schæferhvalp

Her er vores bud på det bedste foder til en Schæferhvalp. Alle varianter indeholder alt hvad de skal af proteiner, vitaminer og mineraler, fedt og essentielle fedtsyrer, så du ikke behøver at supplere med olie eller vitaminer. (Bemærk rækkefølgen er tilfældig):

1 - Acana Puppy Large Breed

2 - Orijen Puppy Large Breed

3 - Essential the Beginning Large Breed

 

Foder til voksen Schæfer 

Vælg foder til den voksne Schæferhund

Til en voksen Schæfer anbefaler vi at du fodrer med et kornfrit hundefoder som minimerer risikoen for hot spots, sikrer en flot pels og et stabilt temperament. 3 bud på foder til en voksen Schæfer er:

- Orijen Adult - Original

- Essential Estate Living

- Acana Regionals

 

Foder til Schæfer brugshunde og politihunde

Er din Schæfer en aktiv brugshund er det især vigtigt at tænke over hvad du fodrer den med. Et hundefoder uden korn, ris og hvide kartofler og med et højt kødindhold sikrer din hund et stabilt blodsukkerniveau og en mere jævn frigivelse af energien. Det betyder at du får en mere stabil arbejdsmakker der har lettere ved at bevare fokus og koncentrationsevne. 

Er din Schæfer særlig aktiv i perioder med meget brugshundearbejde, så anbefaler vi følgende varianter der indeholder ekstra meget energi:

- Acana Sport & Agility

- Essential Stamina

 

Foder til gamle Schæferhunde

Når din Schæfer bliver omkring 8 år gammel falder aktivitetsniveauet som regel og knoglerne skal som regel også have lidt ekstra støtte. Vi anbefaler derfor at du vælger et foder med lavere energiindhold og lidt mere glucosamin så din hund holder sin vægt og får styrket knogler og brusk.

Vi anbefaler følgende til schæferhunde over 8 år:

- Essential Older

- Orijen Senior

- Petcurean Now Fresh Senior

 

Foder til hvid Schæfer

En Hvid Schæfer fodres som en almindelig Schæfer, men vær især opmærksom på at hvis foder eller godbidder indeholder farvestoffer, så kan det påvirke farven på pelsen. Vi har også hørt eksempler på at lakseolie og foder med laks fra opdræt kan give en gullig eller rødlig nuance i pelsen.

 

3 bud på foder til Hvid Schæfer

Her er vores 3 bud på et godt foder til en voksen Hvid Schæfer.

- Orijen Adult Hundefoder

- Essential Superior Living

- Naturea Naturals med kylling

 

Lakseolie fra vildtfangede laks

Vildtfangede laks er ikke tilsat farve som mange opdrættede laks er. Vil du tilføje lakseolie til din hunds mad, så anbefaler vi derfor Grizzly Vildtlaksolie.

Næste artikel Hundefoder til Golden Retriever