Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
Hundefoder til Ruhåret Hønsehund

Hundefoder til Ruhåret Hønsehund

Den Ruhårede Hønsehunds historie går ikke langt tilbage når man tænker på, at man hører om de stående jagthunde allerede tilbage i det 13. århundrede. I 1800-tallets Tyskland foregik der et intenst avlsarbejde hvor opdrættere bragte franske og engelske avlslinjer ind i genmassen, i ønsket om at udvikle hunde der havde større skarphed over for hårvildt. Den Ruhårede Hønsehund er skabt på baggrund af flere tyske hønsehunderacer og er dermed hønsehunden med den korteste historie.

Den karakteristiske ru dobbeltpels er fremkommet ved at krydse den korthårede hønsehund med griffon korthals og andre nu afdøde tyske jagthunderacer.

Optegnelser viser at Kønigin Draga var den første ruhårede der kom til Danmark. I 1909 præsenterede dens danske ejer Hans Israelsen hunden for nordjyske jagt- og forst folk, og de blev hurtigt klar over at her var tale om en hund, man lige stod og manglede til jagt. Trods Hans Israelsens indsats er det først efter krigen hvor økonomien var i opsving og flere og flere jægere fik mere tid til jagt, at den ruhårede og de kontinentale racer generelt for alvor gjorde indtog i de danske hjem.

I dag er den ruhårede hønsehund den mest populære jagthund herhjemme og i Tyskland – primært pga. dens alsidighed. 

MENTALITET
Ruhåret Hønsehund er en alsidig jagthund, selvsikker, behersket og robust både fysisk og mentalt. Den trives bedst med jagt, men kan også finde sig til rette i en familie som færdes meget i naturen og er indstillet på at tilfredsstille den ruhårede hønsehunds store behov for beskæftigelse og aktivering. Over for fremmede kan den være noget afstandtagende, men er for det meste rolig og behersket. 

Hos Porcani mener vi at Hønsehunden har krav på ordentligt hundefoder! Et ordentligt foder er med til at sikre at din Hønsehund holdes sund og rask i mange år. Den fysiske form afhænger af foderet og selvfølgelig de rigtige mængder motion og derfor anbefaler vi at man fodrer med hundefoder af god kvalitet og efter hundens behov. Det er især at anbefale man sørger for foder med ledpleje til sin Hønsehund.

Hos Porcani.dk anbefaler vi følgende fodertyper hvor du f.eks. kan vælge mellem:
Forrige artikel Hundefoder til Golden Retriever
Næste artikel Hundefoder til Cocker Spaniel