Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
Hundefoder til Labrador Retriever

Hundefoder til Labrador Retriever

Labrador Retrieveren stammer oprindelig fra Newfoundland hvor den var kendt som "St. John's Water Dog". De oprindelige hunde der blev bragt til England fra Newfoundland var slet ikke jagthunde, men blev holdt af fiskere på grund af deres evner i vandet. Det siges at de blev trænet til at hente fisk der evakuerede garnet når fiskerne røgtede dem, og til at svømme fra en båd til kysten, når havet var for oprørt eller kysten for farlig til at båden kunne komme ind til land. Fiskerbådene sejlede sommetider til Storbritannien for at lande deres fangst, og af og til solgte de også en hund foruden fiskene.

Den moderne labradors forfædre er derfor sandsynligvis en blanding af de oprindelige hunde, der blev importeret fra Newfoundland, krydset med tidens jagthunde og med en snert af mastiff hist og her.

Deres evner i vandet og deres anlæg for at apportere lagde et solidt fundament for en jagthund: Et fundament, der blev styrket ved at krydse dem med jagthunde for at forbedre deres næse og for at tilføre jagthundens jagtinstinkter. Navnet 'Labrador' menes at være fundet på af jarlen af Malmesbury, der købte sin første hund fra en fiskerbåd, der havde landet sin fangst i havnen i Poole. Man fortæller, at han om racen har sagt: "Vi kalder altid vores for labradorer...", og navnet blev hængende – ellers ville vi muligvis have talt om 'små newfoundlændere'.

Labrador Retriever er velegnet som familiehund og er kendt for at være glad for børn og venlig mod fremmede, samt for at være god til at omgås andre hunde og komme godt ud af det med andre kæledyr. Labradoren er samtidig lydhør og arbejdsom. Den kræver derfor en del aktivering og motion for at fungere optimalt, men er let at træne og vil gøre alt for en godbid under træningen.

Labradoren anvendes pga. sin alsidighed, lærevillighed og kvalitet som arbejdshund til en lang række funktioner som jagthund (særligt til vandapportering af fugle), tjenestehund for politi og redningstjeneste, samt som servicehund for blinde og handicappede, særligt i USA og Danmark.

Hos Porcani mener vi at labradoren har krav på ordentligt hundefoder! Et ordentligt foder er med til at sikre at din labrador holdes sund og rask i mange år. Den fysiske form afhænger af foderet og selvfølgelig de rigtige mængder motion og derfor anbefaler vi at man fodrer med hundefoder af god kvalitet og efter hundens behov. Labradoren kan have tendens til overvægt og led problemer dette kan man forebygge gennem foderet.

Hos Porcani.dk anbefaler vi følgende fodertyper hvor du f.eks. kan vælge mellem: 
Forrige artikel Hundefoder til Border Collie
Næste artikel Hundfoder til West Highland White Terrier