Hundefoder guide

Hundefoder til Golden Retriever

Frederik fra Porcani

De første retrievere stambogsførtes i England sidst i 1860erne. Først i 1913 blev golden retrieveren anerkendt som selvstændig race i den engelske kennelklub. Indtil da var de blevet udstillet sammen med flatcoated retriever. Baggrunden var wavycoated og curlycoated retriever opstået ved krydsning mellem newfoundlænder, spaniel og irsk setter. Jægerne ønskede at udvikle en blødmundet, robust og vand glad specialist til at apportere vildtet, i stedet for at anvende de stående hunde, som settere og pointere. Jægerne mente at de stående hunde ville søge med for lavt hoved.

Frem til i dag har Goldens øget i popularitet og antal, hvilket i dag kan ses som nogle problemer med at bevare typen, temperamentet og jagtegenskaberne. Racens oprindelse og udvikling I praksis er opdrættet af Goldens blevet mere nuanceret. Nogle vælger at fokusere mest på udstillingslinier, mens andre vælger at fokusere mere på jagtlinier. Derfor bør hvalpekøbere med særlig interesse for disse egenskaber, orientere sig om forældredyrenes officielle markprøve- og/eller udstillings præmieringer inden valg af opdrætter.

MENTALITET
Golden retrieveren er generelt imødekommende og tillidsfuld, hengiven over for familien, glad for familiens børn og venlig mod fremmede og andre hunde. golden retrieveren er velegnet som selskabs- og jagthund. Racens væsen kan dog variere fra hund til hund og spænde fra en noget underdanig tæve til en han, der siger kraftigt fra, hvis den føler sig udfordret. I racen arbejdes der dog målrettet på at undgå disse yderpunkter. Derfor må man heller aldrig glemme at det er en jagthund man har og ikke kun en sød gylden bamse.

Hos Porcani mener vi at Golden retrieveren har krav på ordentligt hundefoder! Et ordentligt foder er med til at sikre at din Golden holdes sund og rask i mange år. Den fysiske form afhænger af foderet og selvfølgelig de rigtige mængder motion og derfor anbefaler vi at man fodrer med hundefoder af god kvalitet og efter hundens behov. Det er især at anbefale man sørger for foder med ledpleje og også passer på vægten.

Hos Porcani.dk anbefaler vi følgende fodertyper hvor du f.eks. kan vælge mellem:

Husk vi har også mange gode naturlige godbidder i webshoppen.


← Forrige artikel Næste artikel →


Skriv en kommentar:

Tilbud

Ikke tilgængeligt

Udsolgt

Fragt fra. 25 kr. (Gratis v/ køb over 499 kr).