Gå til indhold
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
🐶 Webshop og collect butik åben som normalt 🐱
Hundefoder til Cairn Terrier

Hundefoder til Cairn Terrier

Cairn terrieren hører til gruppen af Skotske Terrier som bl.a. også tæller Skotsk, Sky & West Highland White Terrier. Alle disse terriere stammer fra den skotske jagt terrier. Cairn terrien er den terrier der har ændret sig mindst gennem tiderne og ligger ganske tæt op ad forfædrene hvad udseende angår.

Den blev brug til jagt af oddere, rotter, mus og ræve, og har stadig sit jagtinstinkt i behold. I det 19. århundrede optrådte Cairn terrieren under navnet Korthåret Skye Terrier, da Cairn terrieren oprinder fra Isle of Skye i det nordvestlige hjørne af Skotland også kaldet Hebriderne. I 1912 blev den anerkendt som selvstændig race af kennelklubberne, men man kan spore disse terriere helt tilbage til år 1400, hvor de er afbilledet på malerier med jagtscener.

En Cairn Terrier har en skulderhøjde på mellem 23 og 33 cm og vejer mellem 6 og 8 kg. Europæiske Cairn Terriere er normalt større end amerikanske Cairn Terriere.

Den pjuskede og dobbelte pels er kraftig og strid med kort, blød og tilliggende underuld. Den beskytter godt mod vejr og vind og er nem at passe i hverdagen. Med en grundig ugentlig gennembørstning og trimning tre til fire gange om året undgår man næsten al fældning.

MENTALITET
En Cairn Terrier er en tålmodig legekammerat for familiens børn, og er også en modig beskytter af huset og dets beboere. Over for fremmede er den nysgerrig og venligt imødekommende. En Cairn Terrier er selvbevidst i forhold til andre hunde, men udfordrer sjældent med mindre den provokeres. En kvik, behagelig og meget tilpasningsdygtig selskabshund.

En Cairn Terrier er intelligent, stærk, loyal og frygtløs. Ligesom de fleste terriere er den stædig og elsker at grave huller. Den kræver en god mængde træning pga. dens selvstændighed og stædighed, men til gengæld får man en loyal og kvik hund. 

Hos Porcani mener vi at Cairn Terrieren har krav på ordentligt hundefoder! Et ordentligt foder er med til at sikre at din Cairn Terrier holdes sund og rask i mange år. Den fysiske form afhænger af foderet og selvfølgelig de rigtige mængder motion og mentale aktivering og derfor anbefaler vi at man fodrer med hundefoder af god kvalitet og efter hundens behov.

Hos Porcani.dk kan du f.eks. vælge mellem:
Forrige artikel Hundefoder til Shar Pei